Health & Beauty

acupunctuur

Wat is acupunctuur?

afspraak maken?

06–53588917

Acupunctuur

Volgens de Chinese overlevering is de wereld uit twee oerkrachten ontstaan: Yin & Yang. Alle levende organismen hebben deze twee oerkrachten in zich, dus ook de mens. Zolang deze oerkrachten in balans zijn voelen wij ons gezond en prettig. Zowel geestelijk als lichamelijk. Maar soms raken deze twee krachten uit balans en voelen wij ons onprettig en worden wij ziek.

In ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen, waarlangs de energieën Yin & Yang lopen. Deze onzichtbare banen noemen wij meridianen. Op de meridianen liggen meer dan 400 acupunctuurpunten en elk punt heeft een speciale werking. Bent u niet gezond, dan kan de acupuncturist met behulp van naaldjes bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren en wekt dit een reactie in het lichaam op. Het lichaam gaat zelf neurotransmitters en endorfines aanmaken. Deze stoffen werken pijnstillend, ontstekingsremmend en ontspannend voor lichaam en geest.

Ikzelf werk via de klassieke Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, ooracupunctuur, schedelacupunctuur, Shonishin (naaldloze kinderacupunctuur) en laseracupunctuur.