Health & Beauty

Acupunctuur

Acupunctuur en allergieën

afspraak maken?

06–53588917

Acupunctuur en allergieën

Allergieën behoren tegenwoordig tot de meest voorkomende kwalen en kunnen worden veroorzaakt door een groot aantal stoffen. Een allergische reactie is een reactie van het afweersysteem op stoffen van buiten het lichaam (allergenen) die normaal niet tot een dergelijke reactie horen te leiden. Het afweersysteem is eigenlijk bedoeld om elementen die niet in het lichaam horen, zoals bacteriën, op te ruimen. Bij allergie ontstaat dus eigenlijk een onterechte en vaak overdreven afweer reactie. Deze onterechte afweerreactie van het lichaam uit zich in klachten zoals galbulten, eczeem, astma of hooikoorts.

De behandeling van allergie met acupunctuur is, naast het onderdrukken van de effecten van de allergie (symptoom bestrijding), uiteindelijk gericht op het versterken van het lichaam. Op deze manier probeer ik ook op de langere termijn (blijvend) resultaat te boeken. Het lichaam in balans brengen met acupunctuur kan dus een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van allergische reacties en het voorkomen van allergieën.

Bij allergie is het bijna onmogelijk van tevoren in te schatten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om tot een goed resultaat te komen. Het hangt uiteraard af van de ernst, het type allergie en hoe lang de klachten al bestaan. Het lijkt voor de hand liggend om langs te komen in de gevoelige periode (als u klachten heeft) en zodoende de symptomen te verminderen. Het is echter juist belangrijk om te starten in de herfst- / winterperiode, om zodoende alvast een aantal keer te kunnen behandelen en de algemene weerstand te verhogen. Zit u echter midden in een allergische reactie dan is het zeker raadzaam om contact op te nemen en kunnen we ons in eerste instantie richten op het verminderen van de symptomen. Echter, ook bij allergie geldt dus: voorkomen is beter dan genezen.