Health & Beauty

Acupunctuur

Behandelingen

afspraak maken?

06–53588917

Behandelingen

Acupunctuur kan in vele ziektebeelden verlichting of verbetering geven. Ook kan het naast reguliere behandelingen gebruikt worden. In mijn praktijk behandel ik patiënten met verschillende lichamelijke of geestelijke klachten. Klik in het menu, onder ‘behandelingen’ op een van de sub-pagina’s voor meer informatie.

Bij de eerste behandeling wordt er begonnen met een uitgebreid vraaggesprek naar de klachten, maar ook naar zaken die van belang kunnen zijn als conditie / eetlust / stoelgang / slaapgewoontes etc. Vervolgens wordt de pols gevoeld en de tong bekeken om vast te stellen hoe de verdeling en kwaliteit is van energie en bloed in het lichaam. Na het onderzoek krijgt u uitleg over het hoe en waarom van de behandeling. De eerste behandeling duurt ±1 uur; vervolgbehandelingen ±¾ uur. Bij elke volgende behandeling wordt het resultaat doorgenomen en kan indien nodig het behandelplan bijgesteld worden.

Bij een acupunctuurbehandeling worden er extreem dunne, steriele, wegwerp naaldjes op punten op de meridiaan gezet die uw klachten het beste beïnvloeden. Soms zijn deze strategische punten ver verwijderd van het probleemgebied. Per behandeling worden er meestal, met uitzondering van de cosmetische acupunctuur, vijf tot twintig naalden gebruikt.  Wanneer het naaldje de juiste diepte heeft bereikt kunt u kortstondig een tintelend gevoel ervaren. De naaldjes zullen ongeveer 15-30 minuten blijven zitten terwijl u ontspannen ligt. U voelt geen pijn bij het verwijderen van de naaldjes.

Men kan zich helemaal relaxt of juist zeer energiek voelen na een behandeling.